Cuda se desavaju, cak i na trkama. Na ovogodisnjem prvenstvu sveta u sap daskama (SUP, stojece veslanje) na Tajlandu od 15-19 Novembra 2023, u finalnim trkama je bilo bas zadivljujuce.

Krenimo prvo sa 200m sprint disciplinom

Prvi je kroz ciljnu liniju prosao francuz Noic Garioud sa vremenom od 50 sekundi, ali drugo mesto je bio neocekivano. Bugar Andrii Kraitor je vodio celu trku, ali je na kraju amerikanac Connor Baxter u “izbacaju” postigao srebrnu medalju. Do sada nisam znao da i u sap daskama moze da se radi izbacaj u zadnjem metru trke. Konor je to vezbao u kvalifikacionim trkama, iako je bio prvi u grupi, on je u zadnjim zaveslajima radio korak u nazad kako bi camac otisao napred. On je neverovatan sportista, veoma pozitivan i druzeljubiv. Na trkama se pozdravlja i grli sa svim takmicarima.

Pogledajmo finale u tehnickoj disciplini, gde je start i finis na obali, a tokom trke se okrece oko nekoliko bova i jos jednom izlazi na obalu.

Trka sa velikim preokretima. Dva velika favorita Noic Garioud i Andrii Kraitor se prevrcu na samom startu. Konor Bakster je perfektno uradio i start, i okrete i finish, i na kraju je kleknuo i zahvalio se bogu.

I na kraju pogledajmo start trke na 15km sa preko sto takmicara u jednoj trci

Pobedio je Noic Garioud posto je celu trku bio na talasu dvojici japanaca Taguchi i Araki, i spanca Morillo. Presao je 15km za manje od sat i po, sto je prosek 10km na sat.